След 22 години отново са на финал!

Огромен успех за казанлъшкия „Розова долина“! Съставът ни постигна историческа победа, представяйки се повече от достойно срещу лидера на Северозапада и новия член на професионалния футбол – „Левски“ Лом. Футболистите на „Розова долина“ ще играят на финала на турнира за купата на Аматьорската футболна лига, след като днес победиха и отстраниха от турнира противника си с 2:0. Срещата се игра на стадиона в Бистрица и беше предавана пряко в национален ефир.

Не бяха минали едва 6 минути от началото на двубоя в полуфинала за Купата при аматьорите, когато след индивидуална атака отляво енергичният Венцислав Иванов премина като на парад през двама от защитата на символичните домакини от „Левски“ и прецизно подаде в малкото наказателно поле на Пламен Колев. Последният отбеляза за „Розите“ с точен удар в горния ляв ъгъл на вратата на тима от Лом. Казанлъчани играха с много настроение и желание за победа пред близо 100 почитатели на футбола от града на розите, подкрепящи отбора. Отново Венцислав Иванов и Чахов имаха възможност да покачат резултата на дълго чакания полуфинал. Грубостите по терена на тима от Лом, субективната оценка на арбитрите и силната ни игра, тактически и дефанзивно, се отличаваше през целия двубой. Не на последно място, изключителната игра на младия вратар Петър Маринов, който на няколко пъти със своите намеси отказа противника ни и предотврати сигурни голове.

В 67-та минута, при една от многобройните атаки отляво, Кольо Чахов с плътен удар покачи на 2:0 в долния ляв ъгъл на тима от крайдунавския бряг.

С елиминирането на своя противник, титулуван като лидер на Северозапада, „Розите“ продължават напред към финала на турнира за Купата на АФЛ, на който вече ги очаква „Марек 1915“ Дупница.

Отборът на Казанлък заслужи мястото си на него със сърцата игра, огромен хъс за победа и желание да се класира за финал. Точно преди 22 години състав на „Розова долина“ стигна до финал за Купата, на който срещна тима на „Видима-Раковски“ (Севлиево), а мачът се игра на националния стадион „Васил Левски“.

Казанлъчани низиграха най-важния си мач за годината с титулярния си състав, а в игра влязоха също Денислав Вълчев, Иван Чергев, Росен Илиев и Джамал Ал Бадарин.

Снимки: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram