Славина Колева предпочете турски отбор пред „Казанлък Волей-Багира“

Волейболната националката Славина Колева отива да играе в Турция и няма да остане през това първенство в „Казанлък Волей – Багира“, съобщи старши треньорът на „розите“ Петър Дочев.
25-годишната посрещачка е приела офертата на турския втородивизионен тим „Кършиякаспор“, откъдето са и предложили отлични финансови условия,на които не могла да устои. Българката още тази седмица ще се присъедини към новия си отбор и няма да излезе с отбора на Казанлък в предстоящото дерби срещу „Левски“ в петък.
Колева имаше договор с казанлъчанки и редовна картотека за тях в Българската волейболна федерация, но бе поискала отсрочка с отговора си, в очакване на развитието на трансфера й в чужбина.
„Разбира се, че добре би било и ако Славина бе останала при нас. Тя дори бе картотекирана за „Казанлък Волей – Багира“ за новия сезон, но нашата уговорка с нея беше такава – ако тя си уреди добър трансфер в чужбина да не я спираме. Нямаме моралното право да спираме никого. Пожелаваме й успех“, коментира Петър Дочев.
Колева имаше оферта и от втородивизионен италиански тим, където изкара 10-дневни проби и също бе одорбена. Освен това волейболен клуб от САЩ проявяваше сриозен интерес към националката и искаше да я привлече още за този сезон.
От всичките възможности обаче Славина избра „Кършиякаспор“, не само заради финансовите условия, но и заради високите амбиции на ръководството на турския клуб да класира тима в още през следващия сезон в местната елитна Суперлига.
Славина Колева бе обявена за най-полезен състезател на изминалия шампионат и бе в основата на отличния дебютен сезон на „Казанлък Волей – Багира“ в женския елит, в който те стигнаха до финал с ЦСКА в спора за шампионската титла.
Заради отличните си изяви през миналия сезон Славина бе привлечена и в женския национален отбор за световното „Гран При“ в Китай и Европейското първенство за жени в Германия и Швейцария.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram