Световен шампион ще награждава победителите в Мемориал „Цветанка Христова“

 

Световният шампион в тройния скок от първенството за кадети в Маракеш 2005 Ектор Дайро Фуентес (Куба) ще бъде сред специалните гости на 5-ия мемориален турнир „Цветанка Христова” днес на стадиона на НСА „Васил Левски”. Това написа сайта bgathletic.com.
Фуентес е в София от вчера за тренировъчен лагер и е получил покана да присъства на състезанието от мениджъра си Георги Павлов, който е и спонсор на надпреварата. Ектор е вицешампион на Централна Америка и Карибието и от Универсиадата през 2009 г.
Неговите сънародници и вече добре познати в България един от най-бързите спринтьори в света Юниер Перез и петият в скока на дължина от Игрите в Пекин Вилфредо Мартинез също ще уважат състезанието и тримата кубинци ще наградят подрастващите атлети.
Турнирът започна в 12.00 часа, а Казанлък ще бъде представен от спортистите на ЛК „Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова.

За четвърти пореден път по време на турнира за юноши и девойки мемориал „Цветанка Христова” ще се проведе и състезание по мятане на диск за жени – дисциплината, в която световната шампионка Христова постигна най-големите си успехи. Това ще бъде и единствената надпревара, която не е за подрастващи. Стартът е в 15:50.
До сега нито една атлетка не е успяла да защити титлата си на турнира „Цветанка Христова”. През 2009-та шампионка стана Григория Нанева с 45.52 м, година по-късно триумфира Наталия Тотева с 42.05 м, а последната победителка е Карина Николова с 46.20 м

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram