Сборният тим на регион „Странджа“ победи в турнира за млади таланти

Сборният отбор на регион „Странджа, изграден“ основно от състезателки на местния „Казанлък Волей Багира“, победи в турнира за млади таланти при момичетата, който приключи в столицата.
Надпреварата се състоя след двегодишно прекъсване в софийската зала „Христо Ботев“. В нея участваха млади състезателки, родени 1998/1999 година, като това са най-перспективните момичета от различни клубове у нас. Всеки от шестте региона в страната бе представен от сборен отбор, който включва по 14 волейболистки. Нашите момичета, водени от треньорката си Лариса Китипова и изпълнителния директор на клуба Деко Григоров, който бе наблюдател на срещите, са младите таланти на казанлъшкия волейбол Василена Папанова, Мирела Дойчева, Михаела Хаджиева, Адриана Данаджиева, Златена Салабашева и Диана Казакова.
Освен, че е най-добър сред отборите в страната, сборният тим на регион „Странджа“ си спечели и награди за отделни състезатели. Три от девойките на „Казанлък Волей – Багира“ са с индивидуални отличия от турнира. Василена Папанова получи приза за най-добър разпределител, Диана Казакова – за най-добро изпълнение на сервис, а Златена Салабашева – за най-добрия либеро на турнира.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram