Само 5:1 за „Розова долина“ в дълго чаканото „дерби“ на „Долината“ – Видео и Снимки

„Левски“ (Карлово) допусна очаквана тежка загуба при гостуването си на „Розова долина“ в Казанлък. Дерби за „Долината на розите“ нямаше, на стадион „Севтополис“ имаше само един тим, този на домакините. Последните, пред над 400 души, вкараха 5 попадения и пропуснаха да отбележат поне още толкова. Още от първото полувреме с девет човека на терена, бе катастрофално за карловци и те допуснаха три безответни попадения. „Розите“ останаха с човек по-малко, но диктуваха темпото, без излишно напрежение надделяха закономерно.

Венцислав Иванов откри в 5-та минута за „Розите“, след суматоха и грешка в отбраната и вратаря на „Левски“. Десетина по-късно, Петър Петров от гостите получи директен червен картон за нарушение срещу Венци Иванов, който се озова сам срещу „стража“ на гостите. Въпреки това Ахмед Сюнетчиев изравни в 24-та след пряк свободен удар и рикошет. Само след 120 секунди авторът на гола за „розите“ също беше  пресилено отстранен от терена, също след червен картон. В 37-ата минута пък Пламен Колев от гостите задържа Атанас Йорданов от домакините и съдията го изгони. Малко преди почивката енергичният и изиграл силен мач Стоян Вергиев  „изведе“  Мартин Маринов, който даде преднина на домакините в 41-та минута за 2:1.  След почивката Никола Минков в 56-та минута след пас на Атанас Йорданов с „левачката“ покачи  резонно на 3:1. Отново Мартин Маринов в 86-та след подаване зад защитата на Иво Иванов покачи на 4:1, а „ветеранът“ Иван Чергев в 90-та бе точен за “розите”, след корнер изпълнен брилятно от Маринов в продължението.

Въпреки емоциите и напрежението, не без помощта на реферите, от първото полувреме, мачът в топлия пролетен ден се отличи със спортменство и колегиалност, без излишни и ненужни нерви.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram