„Розите“ с нови три точки след визитата си в Асеновград


Отборът на „Розова долина“ (Казанлък) записа важен успех с 0:1 при визитата си на „Асеновец“ в Асеновград . “Розите” се изкачиха на втората позиция във временното класиране / с 18 точки и положителен голов актив от 16 към 3 гола/ след грешната стъпка на „Загорец“ (Нова Загора), а победата в Асеновград е първа след осемгодишно прекъсване. За последно казанлъшкият тим спечели в Асеновград през сезон 2007/2008 година, когато “розите” печелят с 0:2.
Двата отбора изиграха интригуващ двубой на стадион “Шипка”. Домакините наложиха териториален превес в началото на двубоя, докато гостите от Казанлък разчитаха предимно на бързи контраатаки. Тодор Тимонов изпробва на няколко пъти силата на своя удар, но не сполучи. Така двата отбора се прибраха на почивката при нулево равенство, а домакините „треснаха“ две греди в „рамката“ на вратата пазена от Цветан Тодоров.
Втората част продължи с леко предимство за асеновградчани. В 52-ата минута Атанас Апостолов, Владислав Калайджиев и Димитър Вакавлиев размениха няколко паса до тъчлинията на домакините и  продължиха топката към Григор Георгиев, който нахлу мощно в наказателното поле на домакините, навърза няколко защитници и с неспасяем удар откри резултата – 0:1. Домакините се опитаха да се върнат в срещата, но изпитваха сериозни трудности срещу организираната и концентрирана игра на “розите”. В края на двубоя Николай Стоичков изкочи сам срещу стража на домакините, беше застигнат от капитана на „Асеновец“ Васил Гуджев и препънат. В резултат на нарушението Гуджев получи червен картон, а ситуацията доведе до покачване на напрежението между футболистите. Реферите, начело с Ахмед Ахмед, все пак успяха да въдворят ред на терена и срещата продължи. Асеновградчани се опитаха да спечелят поне точка, но дори даденото седем минутно продължение не стигна за нещо повече. Така отборът на „Розова долина“ (Казанлък) си тръгна с трите точки от двубоя, след като игра срещу поне петима футболисти от „елита“/играли в предишни сезони/.
В 8-ия кръг в Югоизточната „В“ група приемаме в събота от 17:00 часа новака „Ураган“/Бояджик/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram