Рекордно участие на млади атлети в националната „Купа Роза“ тази година – Снимки

Истински празник на леката атлетика тече на стадион „Севтополис“ в Казанлък, въпреки високите градуси. Ресорният заместник-кмет Ахмед Мехмед откри събитието и поздрави участниците от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.

480 млади участници от 30 клуба по лека атлетика от цялата страна се включиха в провеждащата се днес на стадиона в Казанлък „Купа Роза“ – традиционно състезание, организирано от СКА „Пендарева“ и Община Казанлък. То бележи финала на състезанията за възпитаниците на треньорите Петя Пендарева и Габриела Тенева с началото на лятната ваканция. Провежда се за 18-та година, като в него участват деца, родени през 2016 г. и по-малки до родени 2008/2009 г. Дисциплините, в които тече съревнование са 60 метра и скок от място, 4 х 50 метра смесена щафета, спринт 60 метра, 200 метра и 4 х 50 метра смесена щафета. Сред известните лица, подкрепящи домакините от клуба на Петя Пендарева с присъствието си на турнира днес, са легендарните български лекоатлетки Петя Страшилова и Ива Пранджева.

Независимо от огромната жега, близо 1500 души – участници, треньори, родители и зрители наблюдаваха под парещите лъчи на слънцето първите стартове за деня – спринта на 60 метра и скок от място за най-малките атлети, както и сериите при 60 метра за останалите състезатели. Турнирът продължава до късния следобед днес, като щафетите са на финала.

Резултатите и класирането вижте тук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram