Радослав Георгиев е със сребро от шампионата

Казанлъшкият борец Радослав Георгиев, който се състезава с екипа на „Берое“, завърши с вицешампионското място от финала на държавното лично първенство при класиците в категория 130 кг. Той бе победен от бившия национал Иван Иванов, който в решителната схватка надделя над младия ни талант с 4:1. Едмонд Назарян бе обявен за най-техничен състезател в класическия стил. Европейският шампион ликува с титлата в категория до 60 кг. Призът за най-резултатен борец взе Иво Илиев, категория до 67 кг. 

В свободния стил отличието е за Ахмед Махагаев, който триумфира при 92-килограмовите, а при 79-килограмовите Октай Хасан бе обявен за най-резултатен състезател.

Държавният личен шампионат по борба за мъже и жени се проведе в зала „София“ от 7 до 10 януари. През януари ще бъдат излъчени шампионите при момчетата, юношите, девойките, момичетата и кадетките, а през февруари са първенствата за кадети и деца, както и ДЛОШ за момчета, момичета и кадетки. В тях ще участват и състезателите на казанлъшкия клуб по борба с треньор Христомир Бояджиев.

От тази седмица националите се качват на Белмекен за двуседмичен лагер, съобщава БФБ.

Снимка: БФБ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram