Ради Милев с нов национален рекорд в Чехия

Неуморният състезател в дългите бягания 64-и годишният казанлъшки инж. Ради Милев постигна нов национален рекорд в 48-часовото бягане в чешкия град Кладно в рамките на 35-ия международен Шри Чинмой Маратон. Атлетът е с трето място в общото класиране /от общо 19 ултрамаратонци/ и първи в своята група, въпреки 40-те часа дъжд. Лошите условия, по време на които се проведе състезанието, не отказаха казанлъшкият състезател да постави пореден национален рекорд. Във възрастовия диапазон от 18 до 70+години казанлъчанинът надделя и над по-млади свои конкуренти от Швейцария,Чехия,Холандия, Германия, Словакия, Австрия, Франция и Сърбия. С времетраенето на две денонощия, инженерът от града ни измина 291,15 км. със средна скорост по трасето от 6.07 км/час. С номер 11 на старт в групата си „60-69 годишни мъже“ Ради изпревари трима свои колеги в маратона. Далеч по-младият швейцарец Шмид Симон, със средно бягане от 6.70 км/час измина за 48 часа 321,48 км. и е победител в бягането.

73 мъже и жени от 10 нации бягаха в два раздела от по едно и две денонощия като време и пробягаха от минимум 30 до малко над максималните 321 км.

В началото на юни Ради Милев стана първи в общото класиране от 72-часовото бягане във Франция. С присъствието си тук Милев регистрира първото участие на българин в тези бягания. Това стана благодарение на финансовата помощ, на Община Казанлък, групата общински съветници „Експерти за Казанлък“ и доброжелатели.

Милев е участник и победител в множество маротонски бягания. Сред тях са престижни състезания като „Спартатлона“ – Спарта –Атина/246 км./ и нюйоркския маратон 1000 км за 10 дни.

Следващото планирано участие за Ради Милев е е през септември – изминаване на 100 мили планинско бягане в Дания.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram