Ради Милев отново ще пробяга разстоянието до връх Шипка с трибагреник в ръка

Маратонецът от Казанлък Ради Милев няма да успее да участва в планираното от него 48-часово бягане в Швеция, за което се подготвя повече от месец. Това обяви самият атлет пред репортер на радио „Вис виталис“.

В Швеция Милев планираше да постави четири национални рекорда, а участието му в това бягане щеше да е първото включване на българин в международната проява, организирана от световната асоциация по ултрамаратон.

Състезанието е обявено за датите 24, 25 и 26.08.2012г., но късното потвърждаване на заявката на казанлъшкия спортист от страна на организаторите, както и съпътстващи проблеми около пътуването, направиха невъзможно пътуването до Швеция. Три самолета, влак и автобус обезпечават стигането до мястото, откъдето ще стартират състезателите, а това са си доста разходи, обясни провала на плановете си Ради Милев. Това стечение на обстоятелствата обаче, ще му позволи да тича на 25 август на връх Шипка в традиционното бягане, което организира БФЛА за тържествата по случай 135 г. Шипченска епопея.

Както всяка година, лекоатлетът ще пробяга разстоянието от Казанлък до връх Шипка с трибагреника в ръка. Четвъртото мемориално планинско бягане „Шипченска епопея“ ще стартира в 10:00 на 25 август от град Шипка.

След това спортно събитие идва ред на 24-часово бягане в Швейцария на 22 и 23 септември, за което

спортистът е получил лична покана за участие от организаторите. „Надявам се да мога да участвам в него“, допълва ентусиастът инженер и обещава, ако това се случи, да продължава да отстоява правилото си за постигане на национални и световни рекорди.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram