Първо отличие за Ендуро клуб „Севтополис“

Състезаващият се за казанлъшкия Ендуро клуб „Севтополис“ Тодор Пашов с мотоциклет „Gas Gas“ получи ценно отличие от първото за сезона офроуд състезание – „Кърджали Офроуд Фест 2016 г.“. Колегата ни Тошко Пашов се окичи със златото сред най-добрите в категория X-CROSS, клас STANDARD.

В надпреварата участие взеха 220 участници от България, Гърция, Турция, Румъния и Португалия. В продължение на три дни те се състезаваха с автомобили, ATV и мотоциклети. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис също се включи в надпреварата с демонстрационна обиколка на 4 км. трасе до т. нар. „водно огледало“.

За втора поредна година имаше и награждаване по нации за най-добре представилите се екипажи. Първото място бе за Румъния, второто за Гърция и третото – за България. Наградите връчи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

„Кърджали Офроуд Фест“ се провежда за четвърта година, като организатори на събитието са община Кърджали и клуб „4х4 Адвенчър“ град Троян. Състезанието е първи кръг от „BG X Enduro Championship 2016“ за мотоциклети и ATV-та и „Балканска трофи купа“ за джиповете.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram