Първи медали за Казанлък от Държавното първенство по ски-ориентиране

Втори ден в местността Узана се продължава Държавното първенство по ски-ориентиране. Началото бе дадено със спринтовата дистанция, където малко повече от 200 състезатели от цялата страна се бориха за първите медали на сезона. В следващите стартове бройката нарасна на над 250 души. В спринта състезателите от Казанлък вчера завоюваха общо четири медала, а днес, на дългата дистанция, още два. Със златни медали приключи състезанието вчера за Милко Станев (СК „Орлово гнездо“) и Таньо Танев („Кракра“ Перник). Станев победи при мъже 55, а Танев е първи в групата на 70-годишните, следван от още един казанлъчанин – председателят на спортния клуб „Орлово гнездо“ Христо Ангелов. Със сребърен медал е Павел Михалев (СК „Орлово гнездо“), в групата М65.

В събота в 11:00 ч ще бъде даден старта и на последният индивидуален старт от Държавното първенство по ски-ориентиране за тази година – средната дистанция. В неделя проявата ще бъде закрита с Щафета.

В дългата дистанция днес стартираха само двама от нашите участници, като Таньо Танев е отново първи по трасето, а Милко Станев завърши с трето място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram