Фондация „Васил Самарски“ е партньор на най-новия театрален фестивал у нас

Читалище „Искра” организира най-новия театрален фестивал за деца и младежи у нас, който ще се проведе тази пролет. Фондация „Васил Самарски“ ще съдейства за организацията и провеждането му.

В дните 21, 22 и 23 април Казанлък ще е домакин на Първи национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри”. Участниците ще се състезават в две възрастови групи: до 14 години и от 14 години до 19 години.

Фестивалът се организира под патронажа на кмета на Община Казанлък и със съдействието на Общински театър „Любомир Кабакчиев” и фондация „Васил Самарски”.

Фондацията на името на създателя на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ и най-дълго пребивавалия на мястото на председателя на НЧ „Искра“ – цели 26 години, Васил Самарски, се включва в организацията и провеждането на форума със своите ресурси, тъй като една от целите й е подпомагане на личностната реализация на млади хора с интереси към театъра, както и създаване на условия и възможности за това.

Сред намеренията на Първия национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри” е утвърждаването на над 150-годишната театрална история на Казанлък и Читалище „Искра“, от чиято сцена са тръгнали имената на големите български театрали Пламен Чаров, Любомир Кабакчиев, Луна Давидова, Стефан Гецов, Видин Даскалов и още много други.

Срокът за изпращане на заявки е 31 март.

Статутът и заявката за участие са публикувани на сайта на Читалище „Искра”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram