Предлагат параолимпийския шампион Ружди Ружди да носи званието „Почетен гражданин”

Граждански комитет е инициирал подписка в подкрепа на предложението за удостояване на параолимпийския шампион Ружди Ружди със званието „Почетен гражданин”, но не на Казанлък, а на Община Ветово. В малкото градче Глоджево, откъдето е родом състезателя на казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“, както и в още четири населени места в Общината – Ветово, Сеново, Писанец и Смирненски, желаещите да подкрепят инициативата могат да се включат в подписката, съобщават от гражданския комитет, чийто председател е заместник-кметът на Ветово Исмаил Селим.

„Ружди разнесе славата на България и на родния си край до най-отдалечените кътчета на света и именно за това е достоен да носи званието „Почетен гражданин” на Община Ветово”, подчертават от комитета.

25-годишният Ружди Ружди спечели златен медал в тласкането на гюле на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро т.г., подобрявайки собствения си световен рекорд от Гросето. В Италия пък, през юни, параатлетът спечели златен медал на хвърляне на диск на Европейското състезание за хора с увреждания. Заедно с треньора си Радостин Тодоров Ружди Ружди са спортист и треньор на България за септември.

 

Източник: Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram