Празнува селекционерът на „Казанлък Волей“

Наставникът на женският и отборът на девойки старша възраст на „Казанлък Волей“ Страхил Балов посреща шумно днес рожденния си ден, отново с любимите хора от клуба, като истинско спортно семейство.

За почти година, откакто е част от живота на волейбола в Казанлък, Балов успя да „влезе под кожата“ на всички, обичащи спорта волейбол. Не само защото има нужните професионални качества и дарба да гради, но и заради голямата му душа, сърце и воля, причина да намери още верни приятели и любима в града на розите.

Страхил Балов ще води женският отбор на волейболен клуб „Казанлък“ и през новия сезон, съобщи след финала на първенството в женския елит президентът на клуба Васил Аргиров.  Под неговото крило женският тим на „Казанлък Волей“ завърши четвърти в този шампионат, а отборът на девойките старша възраст станаха шампионки на страната.

Години наред Балов работи в арабския свят. Бе волейболен треньор на мъжкия национален отбор по волейбол на Саудитска Арабия и на женския национален отбор на Египет до 23 години.

През 2014 г. Страхил Балов бе назначен за главен треньор на мъжкия отбор по волейбол на „Ал Насър“ и на „Ал Жава“ в Саудитска Арабия. Преди това селекционерът бе наставник на жените в „Левски Сиконко“ и на девойките в „Звезди 94“.

Днес Казанлък е неговият нов пристан, така че, пожелаваме му попътен вятър и още много спортни успехи за волейбола в града на розите!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram