Пожароборците от областта са вицешампиони от Републиканското по пожароприложен спорт

От 4 до 6 юни Варна бе домакин на 41–то републиканско състезание по пожароприложен спорт, с участието на 30 отбора от цялата страна. РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ Ст. Загора бе представена в състав от 10 души, 8 от които служители на казанлъшката пожарна и по двама представители на службите от Чирпан и Стара Загора. Треньор на отбора – Димитър Пинтев.
При силна конкуренция на пожароборците от София, Варна и Пловдив, представителите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ станаха втори в надпреварата, а първи е софийският отбор.
На обновения спортен комплекс „Локомотив“, на бул. „Сливница“ в морската столица, премериха сили представителните отбори на 28-те управления „Пожарна безопасност и защита на населението“ към всички областни градове в страната. Пожароприложният спорт има ключова роля в подготовката на огнеборците за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Регламентът и правилата за провеждане на състезанията са установени в Правилника на Българската федерация по пожароприложен спорт.
Надпреварата се проведе в различни дисциплини: изкачване с щурмова стълба, 100 м пътека с препятствия, пожарна щафета, бойно разгръщане от мотопомпа.
Дни преди началото на състезанието приключи и балканското първенство, на който румънския град Сибиу бе домакин(31 май – 2 юни). Тук българският отбор от пожароборци отстъпи пред домакините, които завоюваха втората си шампионска титла. Българите пък са победители в четири от балканиадите. Единственият представител на Пожарната в Казанлък бе нейният началник гл. инспектор Анчо Шишков, в качеството си на международен съдия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram