Подготовка на лекоатлетите от Казанлък

С 9 състезатели при момчетата и момичета до 16 г., юноши и девойки ще участва СКА „Пендарева“ в предстоящите за 2013-та година зимни стартове, домакин на които е Добрич. 16 спортиста на клуба от Казанлък са с картотеки за състезанията през настоящия сезон в леката атлетика, съобщи треньорът на децата Петя Пендарева. В момента спортистите ни се подготвят на две места – в ремонтираната зала „Севтополис“ в Казанлък, където се редуват по график няколко от клубовете, развиващи дейност в общината и в залата на „Берое“ в Стара Загора. Вече втора година състезателите от клуба на Пендарева използват по-добрите условия, които осигурява областният град. Спортната зала на стадион „Берое“ разполага с професионална лекоатлетическа писта и тази придобивка е от съществено значение за пълноценните тренировки на казанлъшките лекоатлети.
Техните състезания започват на през февруари. На 12-те фувруари е 44 – тия Международен турнир „Академик“, а ден по-късно започва ДИП за момчета и момичета под 16 г. и за юноши и девойки младша възраст в зала „Добрич“. На 15-16 февруари пък е ДИП за юноши и девойки старша възраст и за мъже и жени в зала. Казанлък ще има свои представители и в трите състезания, като първи в тях ще стартират спринтьорите Мартин Белчев, Мартина Стоянова, Никола Мийков, Иван Йовчев, Живко Стефанов, Георги Боеков, Габриела Тенева и Борис Божков, който след кратко отсъствие се завръща на пистата.
Пловдив пък ще приеме държавното първенство по зимни хвърляния. Датите на шампионата са 23 и 24 февруари, а мястото е стадион „Пловдив“. Това ще е първи старт за възпитаниците на треньорката на годината Светла Миткова, които провеждат тук своята подготовка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram