Пети пореден мач без загуба за казанлъшките „Рози“

Футболистите на „Розова долина“ нямат поражение в първенството от пролетния дял на Трета лига – Югоизточна група и за Купата за АФЛ- в редовното време. В дербито на областта отборът ни прие СФК „Загорец“ – Нова Загора, в двубой от 23-и кръг на аматьорската Трета лига. На градския стадион „Севтополис“  топлото време и отлично подготвения терен предразполагаха към добра игра и интрига, която не липсваше. Първите 45-ет минути равностойна игра и динамика, и статични положения пред вратите.

Именно след корнер в 28-та минута, изпълнен от Стоян Иванов, най-съобразителен се оказа дефанзивният Надим Ангелов, който от близо вкара за 1:0. Сред защитата ни неволно, като част от играта, капитанът и рожденик Иво Иванов без умисъл препъна Валентин Иванов в 47-та минута, а той от своя страна фаулира в наказателното поле, без да иска, след карамбола, играч на гостите. Динамиката в мъжкия футбол, липсата на субективизъм и честната игра „не попречиха“ на главния арбитър Мюмюн Сар от Бургас „да види“ дузпата малко след пеналтерията. Финалното 1:1 реализира Пламен Иванов след наказателния удар.

След серия от обиди и псувни, вместо да бъдат пратени сред публиката, треньорът на гостите Мирослав Миндев и част от „скамейката“ на гостите си бяха пожалени от арбитрите! Това ли не видяха и не чуха?! При всяко единоборство футболистите на Казанлък бяха „наказвани“ с жълт цвят на картона!

Втората част предложи повече положения пред вратата на гостите, пропусната дузпа и греда. Близо 20 минути преди финала на срещата, Стоян Иванов, отново близо до дъгата наречена „пеналтерия“ бе наритан грубо в наказателното поле и си спечели дузпа. Последната не успя да реализира Пламен Колев -„Пацо“, а Калоян Петров с влизането си нацели гредата на вратата на „Загорец“.

„Розите“ бяха по-амбицираният тим, търсещ победата след силни втори 45-ет минути, но късметът ни лиши от още 2 точки в подреждането.

Именно там сме отново 4-ти, с 46 точки от 20 състава, с 14 победи, 4 ремита и едва 5 загуби, „Розите“ са в челните позиции на групата / с положителен актив от 48-16  попадения/. При над 360 минути игрово време отборът на Казанлък има допуснати едва две попадения във вратата си. В неделя ФК „Розова долина“ ще гостува в Сливен на местния тим, в 24-ия кръг на Трета лига.

„Розите“  стартираха мача в състав: Димитър Иванов, Илиев, Валентин Иванов, Фаиков, Венцислав Иванов, Колев, Стоян Иванов, Цветан Чахов, Ангелов, Иво Иванов-капитан и Маринов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram