Панчугов и Стефан Георгиев с първи места на „Узана 2013“

45-то издание на автомобилната надпревара в курортен комплекс „Узана”- VI-ти кръг от тазгодишния планински шампионат по автомобилизъм беше поредният успешен старт за пилотите и от двата казанлъшки клуба „Ефко Рейсинг” и „Казанлък Моторспорт”.
Състезанието край Габрово по традиция събра хиляди почитатели на скоростните надпревари. 42 автомобила преминаха техническия преглед в събота на площад „Възраждане“, като веднага направи впечатление отсъствието на Илия Царски, който не пристигна за надпреварата на „Узана”. 36-ма застанаха на старт в неделния ден, а в до финала на втория манш стигнаха 28. Пламен Стайков (Мицубиши Лансер Ево 9) спечели без проблем и двата манша на „Узана 2013”и оглави класирането с 6:46:38 мин.
Овациите на габровската публика обра Йордан Миларов, който направи страхотен дебют в официално състезание, като извоюва по безапелационен начин първото място в клас Х3.
С близо девет секунди по-бавен от него в общото време беше Костадин Костадинов („Ефко Рейсинг” Казанлък, с „Форд Фиеста”), а победител в клас Х4 е съотборникът му Стефан Георгиев с автомобил „Форд Ескорт”-8 –ми в крайното класиране. Третото място в класа зае Иван Евреинов, също от отбора на „Ефко Рейсинг“, с „Рено Меган“.
Останалите първенци по класове бяха – Стефан Панчугов („Казанлък Мотор спорт”,с „Хонда Сивик”) в Х2, 7-ми в класирането на планинско „Узана”, Христо Манолов е първи в N4, Мирослав Ангелов („Мегапорт”, „Фиат Пунто Супер 1600”) в А6, Деян Енчев („Булбет Рали Тийм”, „Рено Клио”) в N3 и Васил Димитров („АМСК Боила Автомоторспорт”, „Ситроен Саксо”) в N2. В отборното класиране призовата тройка оформиха „Мегапорт“, АМСК „Боила Автомоторспорт“,и“Ефко Рейсинг”/Казанлък/. 
Следващото предизвикателство пред пилотите ще бъде планинско „Българка”, което ще се проведе на 29-30 юни 2013 г. в град Сливен. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram