Медал за Онур Татар от ДЛОШ, отборът ни с трето място в класирането

Състезателят на „Лястовица“ Онур Татар беше включен в националния отбор на юношите –младша възраст, водени от селекционера Тодор Ангелов, който след неделния финал на ДЛОШ край Казанлък, отпътува за Белгия. Тук в продължение на месец шестима национали ще участват в поредица от стартове, след които ще бъде определен състава за предстоящия в Холандия Олимпийски фестивал за юноши-младша възраст (14-19 юли). Двама представители на националния отбор ще намерят място в него.
За националите предстои старт в международно състезание в Сърбия в края на юли с участието на отбора и на „Лястовица“ – Казанлък, преди провеждането на балканиадата в Румъния.
„Изключително съм доволен от последните ни състезания, а с домакинският ДЛОШ, на който бяхме домакини, доказахме, че градът ни е колоездачният център на България“, коментира представянето на своите възпитаници треньорът Живко Димитров.
Първи медал –сребро от участието си в неделния общ старт спечели младата надежда на отбора и национален състезател Онур Татар . „Лястовица“ имат и медал в отборното класиране – трето място, след шампиона „Цар Симеон“(Пловдив) и „Хемус“ (Троян). Вторият отбор на „Лястовица“ е с 9-то място в класирането.
11 състезатели на казанлъшкия тим записаха участие в републиканската напревара за юноши- младша възраст, разпределени в два отбора. В първия ден от шампионата младежите трябваше да изминат 10 км. индивидуално по часовник. С най-успешно представяне от казанлъчани отново е Онур Татар, с 4-ти резултат -15.11 мин.
В неделя се състоя общия старт -56 км. от Светицата до финала на състезанието – на вр. Бузлуджа.
Според треньора на казанлъшките „лястовици“ Живко Димитров, юношите на клуба, които за първа година карат във възрастовата група юноши-младша възраст, доказват, че са сред елита на България, именно с участието си в последните стартове, при силна конкуренция на състезателите от пловдивската школа в лицето на „Цар Симеон“ и колоездачните клубове от Бургас, Несебър, Троян и др. центрове с традиции в колоезденето.
В ДЛОШ край Казанлък взеха участие близо 100-на колоездачи от 16 родни клуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram