Панчугов и „Ефкото“ по лидерски на финала на сезона

Близо 7000 души изгледаха първото издание на планинското състезание “Раховец – Лясковец 2013”, организирано от спортен клуб „Етър рейсинг”, Българската федерация по автомобилни спортове и Общините в Горна Оряховица и Лясковец. Надпреварата се проведе през уикенда по трасе от стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир.

Официалното откриване беше в събота от 11,30 часа пред сградата на Община Горна Оряховица с представянето на всичките 29 пилоти и автомобилите им. По няколко думи казаха и кметовете на двете общини Добромир Добрев и Ивелина Гецова, а в следобедните часове се проведе треноровката. Неделната утрин изненада организаторите с дъжд, мокро трасе и мъгла около финала. Заради липса на мокри гуми два от 31 преминали техническия преглед автомобили не стартираха. От 29-те коли включили се в борбата само една не завърши по технически причини.

В генералното класиране победител стана Христо Манолов с “Мицубиши Лансър Ево 9”. В група А+N най- добро време даде Игнат Исаев, пред Тодор Славов “Рено Клио” и президентът на “Мегапорт” Мирослав Ангелов с “Фиат Пунто”. Великотърновецът стана победител в класа си А/6 и е седми в генералното. Седми в групата и втори в А/7 се подреди младият великотърновски пилот Калин Стефанов с “Пежо 306”.

В група Х+Е почетната стълбичка окупираха Христо Манолов, Стефан Панчугов от Казанлък и Любомир Мечков, последният с “Мицубиши Лансър Ево 9”. Пети е лясковчанинът Тодор Тодоров от “Мегапорт” с “Фолксваген Поло”, който стана победител в класа си Х/3 и е десети в генералното подреждане. Отборен първенец е великотърновският “Мегапорт”, пред казанлъшките “Ефко рейсинг” и АСК “Казанлък”.

Първото планинско състезание „Раховец – Лясковец 2013” кандидатства да бъде включено като официален кръг от Българския планински шампионат. Оценката на пилоти и технически лица на Федерацията бе, че организаторите са се справили отлично, не са допуснали никакви инциденти на трасето и около него.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram