Още медали за казанлъшките параатлети от световното първенство в Холандия

Продължава успешното представяне на казанлъшките спортисти Дечко Овчаров и Даниела Тодорова на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреждания, което се провежда в Стадсканаал, Холандия. Даниела Тодорова спечели втория си златен медал на гюле, след като стана първа и на копие.

Дечко Овчаров е вицешампион в дисциплината „хвърляне на гюле” и това е третият му медал от първенството на планетата. В сряда той бе първи“на диск“, а вчера спечели още един сребърен медал на копие. Овчаров се състезаваше за старозагорския клуб на атлети с увреждания с треньор Божидара Гулева, която беше призната за един от 10-те най-добри треньори на Българската параолимпийска асоциация за 2012г.
Даниела Тодорова участва в световното първенство от името на казанлъшкия клуб, който основа преди година. Неин треньор е брат й Радостин Тодоров, който също е сред най-добрите български треньори на миналата година.
Възпитаниците на Тодоров Мустафа Юсеинов и Ружди Ружди също спечелиха медали от последния ден на световното първенство. Юсеинов стана шампион на копие, а Ружди Ружди е с бронзов медал от надпреварата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram