Още една волейсъстезателка си „стегна багажа“ от зала“Багира“

Волейболистката на „Казанлък Волей – Багира“ Никол Николова ще прекрати договорните си отношения с клуба по взаимно съгласие и се оттегля временно от активна състезателна дейност, поради лични причини, съобщиха от клубното ръководство. 21-годишната посрещачка е помолила шефовете на казанлъшкия тим да бъде свободна за известно време от тренировки и мачове, поради важни лични мотиви, и те проявили разбиране. 
„На Никол й предстои нещо много важно в живота – сключването на граждански брак, тя имаше нужда от малко повече почивка и ние проявихме разбиране. Сами разбирате, че на този етап личният й живот е приоритет“, коментира старши треньорът на казанлъчанки Петър Дочев. „Тя е добро и трудолюбиво момиче, с прекрасни впечатления съм от нея, разделяме се като приятели“.
След като се освободи от личните си ангажименти, има голяма вероятност Николова да замине да играе в чужбина, където ще се опита да продължи кариерата си. Ръководството на „Казанлък Волей – Багира“ е обещало да не пречи на 186-сантиметровата варненка при добра оферта и бъдещ нейн трансфер навън.

Както е известно, преди да премине в състава на казанлъчанки, Ники игра във  втородивизонния „Сиджел Палаволо“ (Марсала) в Серия „А2“-Италия, където направи добър сезон. 
Освен това, Николова играе с успех и на плажен волейбол. През лятото русокосата волейболистка участва на Европейското първенство по плажен волейбол, където тя представяше България заедно с бившата си съотборничка в „Марица“ /Пловдив/- Теодора Симеонова.
Николова е втората състезателка, с която се разделя „Казанлък Волей – Багира“ след края на есенния дял от волейболното първенство в женския елит. 
Преди няколко дни клубната управа  се отказа от услугите на привлечената през есента украинска състезателка Наталия Клименова. 25-годишната разпределителка се завърна в бившия си клуб „Академика“ (Харков), защото не може да се адаптира бързо към високите изисквания в казанлъшкия тим.

Ганев

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram