Отборът на Павел баня със заслужена победа

В истински спектакъл се превърна съботното дерби между отборите на ФК „Тунджа“ и ФК „Габровница-04“ в град Павел баня. Стартът на пролетния дял от първенството бе даден лично от кмета Иса Бесоолу, който вкара в игра топката след първия съдийски сигнал и пожела успех на двата отбора. Преди началото на срещата павелбанският кмет получи подарък – клубна тениска от отбора на местния „Тунджа“.

По време на загрявката на отборите Бесоолу показа и завидни футболни умения, с които си заслужи поздравленията на футболистите. Мачът започна равностойно със здрава битка по терена. В 15-тата минута отборът на „Тунджа“ получи дузпа, която Щерьо Щерев пропусна. Малко по-късно новото попълнение в тима Николай Лесов пропусна нова възможност за откриване на резултата след удар от далеч и спасяване на вратаря на гостите. Гостите откриха резултата след груба грешка и неразбирателство в отбрана. В края на полувремето „Габровница-04“ покачи на 0:2. През второто полувреме домакините получиха нова дузпа за спъване срещу Красимир Манов, която Явор Попсавов реализира. Малко по-късно с втория си гол в мача – Явор Попсавов направи резултата 2:2. Оттук до края на мача отбора на „Тунджа“ бе пълен господар на терена и заслужено отбеляза нови 2 гола, дело на Янко Георгиев и на Станчо Станчев.

След победата „Тунджа“ се позиционира на петото място в класирането на Областната група при мъжете с актив от 17 точки. В следващият 13-и кръг павелбанци гостуват на отбора на „Локомотив“ – Тулово. Мачът е на 07.03.2021г., неделя, от 15:00 часа на стадиона в с. Тулово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram