Община Стара Загора награди казанлъшки спортисти

Христослава Колева е носител на специална награда, връчена от Община Стара Загора за високи постижения за състезател със специални образователни потребности. Тя е част от Спортен клуб по плуване „Траяна“, носител е на множество медали от национални и международни турнири и състезания, сред които и сребро от Световните игри за хора със Синдром на Даун през 2021г. Сърдечни поздравления получи Христослава от зам.-кмета Надежда Чакърова при награждаването на Спортист на годината на Стара Загора. Церемонията се състоя в залата на Културния център.

Наградата за високи постижения при нетрадиционен за страната спорт получиха и казанлъшки състезатели, които са част от Спортен клуб „Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора“. На сцената излязоха Никола Димитров ,Пресиян Димчев, Христо Каишев, Иван Колев, Цветан Мицов, Мария Димова, Бойка Косева и Силвия Попова. Те бяха поздравени от началника на отдел “Спортни дейности” на Общината Петко Крумов.   

Европейският шампион Валентин Генчев, състезател на СК по вдигане на тежести „Берое-2008“, заслужи приза Спортист на годината на Стара Загора за втори път. Общо девет бяха категориите, в които жури отличи най-добрите от най-добрите за изминалата година. Отбор на годината” е баскетболен клуб “Берое” – Стара Загора жени, а приза за “Треньор на годината“ получи Диан Динчев от СК по борба “Берое”. 

Специална награда за пробив в женския футбол, за спечелването на Шампионската титла на България, както и за участие в женската Шампионска лига получи Женски футболен клуб “Локомотив Стара Загора”, част от който е националката от Казанлък Кристиана Караиванова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram