Нови успехи за атлетите от казанлъшкия клуб „Планинско бягане и Туризъм“ у нас и в чужбина

В 30 април се състоя едно от емблематичните състезания по планинско бягане в село Билка – „Коджа кая Ултра“. В него взеха участие много казанлъчани, както и представители на СК „Планинско бягане и Туризъм“. От клуба съобщават за успешното представяне на техните състезатели: „Имахме представители почти на всички дистанции: Христо Петканов на най-дългото трасе 75км. 4300Д+, Тихомир Иванов на 42км. 2500д+ и Славян Марков на скай трасето 14км. 1050Д+, където зае четвърта позиция в общото класиране с много добро бягане“.

Рекорден брой участници от 12 държави застанаха на стартовете на планинския маратон, на който за пета година домакин бе село Билка, сгушено в източната част на Стара планина, на границата на Варненска и Бургаска област. В стартовите списъци бяха регистрирани 701 състезатели, сред които и най-добрите български планински бегачи.

Друго участие за казанлъшкия клуб в неделния ден бе това на Йордан Колев, който бяга в Milton Keynes Marathon в Англия (30 април – 1 май) на маратонска дистанция 42 км. Проблем в ходилото му обаче попречи да постигне желания резултат. Въпреки това е избягал трасето за 3:04ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram