Нова кампания в спорта: видео уроци по таекуондо и състезание срещу изолацията за децата

В края на предизвикателната и несигурна обстановка на 2020, Българската Федерация по Олимпийско Таекуондо, Посолството на Република Корея в България, и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ стартираха съвместна кампания „Аз тренирам таекуондо“, чиято цел е да запознаят българската публика с красотата и ценностите на бойното изкуство и Олимпийски спорт таекуондо. За целта се използват онлайн видео уроци и онлайн състезание с мотивиращ награден фонд. Инициативата има и друга задача – да помогне да се минимизират негативните физически и психически човешки състояния, причинени от актуалната социална изолация чрез приятна и безопасна спортна активност у дома. В предизвикателството, което продължава до 27 декември, вече има и първи участници. Това са млади състезатели от различни възрасти и треньори, а видеата откриваме на #2020TAEKWONDOBULGARIA.

Онлайн уроците са в седем части, а първите епизоди вече са публикувани в канала на Посолството на Република Корея в България в платформата Youtube. Те ще помогнат на по-малките спортисти и почитателите на таекуондото да поддържат добра форма, независимо от затварянето на залите.

Видеата представят всички форми в таекуондо до черен колан, така наречените – пумсе – поредица от движения за бой с въображаем противник. Онлайн видео уроците са професионално заснети с участието на Ива Борисова – национален състезател по пумсе и част от Демонстративния отбор към Българската федерация по Олимпийско таекуондо и Димитър Аврамов – преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и мениджър на демо отбора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram