Ния Малчева се окичи с бронз от Държавното по класически шах

Казанлъчанката Ния Малчева, която се състезава за ШК „Шах 21“ (София), завоюва бронзовия медал при момичета до 10 г. от Държавното първенство по класически шах в Приморско. Тя е възпитаник на треньора от казанлъшкия клуб „Ради Стоянов“ – ГМ Красимир Русев. 8 дни най-добрите шахматисти при момичета и момчета до 8 и до 10 години мериха сили на брега на морето. С 5,5 т. Ния приключи участието си в шампионата. Победителка и носителка на титлата стана Стана Александра Пехливанова от ШК „Пловдив“, а второто място е за Василена Очкова от ШК „Сините камъни“,“ Сливен.

Тази година в първенствата имаше рекордно за последните 4 години участие на 84 шахматисти. Невероятен успех постигнаха младите участници от Шахматен клуб „Пловдив“, които завоюваха и четирите титли.
Шампионите и техните подгласници бяха наградени от генералния секретар на БФШ 2022 Николай Йорданов. Победителите получиха както правото да представяват България на Световните първенства през октомври в Шарм ел шейх, Египет, така и на шампионатите на Европейския съюз в началото на август в Чехия и Австрия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram