На четвъртфинал с три казанлъшки „Рози“!

След инфарктен мач и обрат срещу тима на Словакия късно вчера, женският национален отбор на България се класира на четвъртфинал на европейското първенство по волейбол. Българките спечелиха мача с 3:2 гейма и заслужено са на четвъртфинал. Съперникът на нашите Лъвици е силният отбор на Нидерландия. Двубоят е във вторник, 29 август, от 19:00 часа.

Сред най-резултатните в игра и реализатор за тима ни стана Радостина Маринова, която завърши с 21 точки и бе с основен принос за победата. Няколко сезона Ради бе основна част от състава на казанлъшкия волейболен тим, когато все още женският ни отбор доминираше в първенството на Националната волейболна лига. В мача срещу словашкия тим Радостина показа невероятна игра и доказа, че мястото й в националния тим е напълно заслужено!

В титулярния състав за мача срещу Словакия игра и още една казанлъшка „Роза“, днес в състава на шампионките от „Марица“ – Мария Кривошийска, с която школата ни продължава да се гордее. Ради и Мария отново скачаха заедно на блокадата като тандем, досущ като доброто старо време, когато ни радваха с отличната си игра в спортната зала „Багира“.

При резервите на националния отбор е и либерото Галина Карабашева, която бе с женския „Казанлък Волей“ в последния му сезон.

Успех на нашите момчета и в следващите двубои от шампионата на Европа! Независимо как ще приключи утре мачът им срещу холандките, те вече спечелиха. Отново са в топ 8 са на континента.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram