Жандармерията иззе 19 тонколони от старозагорската махала

На 25 и 26.08.2023г. от служители на ОДМВР-Стара Загора и жандармерията е проведена специализирана полицейска операция по линия наркотици, нелегална миграция и нарушаване на обществения ред. В хода на същата, в кв. Лозенец, в областния град са иззети 9 електронни устройства за усилване на звука и 18 озвучителни тела /тонколони/ , съставени са 11 АУАН за нарушения на Наредбата за опазване на обществения ред на Община Стара Загора. Проверени са 165 МПС и 240 лица.

Във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство по чл.354а, ал.3,т.1 от НК, затова че при проверка на 61-годишен мъж , криминално проявен и осъждан, е намерено и иззето пакетче с бяло кристалообразно вещество. На адрес в Стара Загора, обитаван от него, са намерени и иззети още 61 пакетчета с бяло кристалообразно вещество, за които изготвената експертиза установява, че са метамфетамин с общо тегло 4,27 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Още едно бързо производство е по чл.354а, ал.3,т.1 от НК, е започнато в Старозагорското Второ РУ на същата дата. При проверка на 24-годишен мъж, адрес, който обитава в областния град и колата му, криминалистите намерили и иззели пакетчета и буркан със зелена растителна маса, за която е установено, че е марихуана с тегло 189,98 грама.Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram