Наши катерачи участваха в надпреварата по боулдър във Варна

Катя Грозева е 9-та при жените, а Васил Цветков – 17-ти от Държавното първенство по боулдър за мъже и жени, на което морската столица Варна бе домакин през почивните дни. Двамата катерачи представят казанлъшкия КЕС „Селт“ в състезанията, съответно при девойките старша възраст и при юношите 16-17 г., но и правят първите си опити да се съревновават с далеч по-подготвените състезатели в тази дисциплина на спортното катерене при жени и мъже.

Освен български участници в надпреварата за Купа „Варнаклайминг“-ІІ кръг от купата на България по спортно катерене – боулдър мъже и жени, имаше и спортисти от съседна Румъния.

В Морската градина бяха издигнати пет писти за боулдър маршрути. В състезанието се включиха най-добрите боулдър катерачи от България, на които лятната жега не попречи да покажат най-доброто от себе си.

Самите финали се проведоха вечерта на 4 август, когато хладината мобилизира катерачите, а публиката бе значително по-многобройна. Във финалното класиране нямаше изненади, традиционно най-добрите окупираха първите места. С най-успешни резултати при мъже и жени са клубовете АК“Трапезица 1957″ Велико Търново и домакините от „Варнаклайминг“, които имаха и числено надмощие в състезанието от шампионата на България по боулдър.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram