Националките с тренировки от днес

Повече от седмица след края на завършилото Републиканско първенство за девойки старша възраст в Казанлък, в което тимът на „Марица“ (Пловдив) спечели шампионската титла по волейбол, девическите националки започнаха подготовка за предстоящата домакинска квалификация, от група „F“, за Европейското първенство в Турция през август 2012.

Второто място на българските момичета на квалификацията в Словакия, отреди те да продължат борбата за класиране за „Евроволей 2012″, като страната ни спечели правото да организира допълнителния квалификационен турнир, който ще бъде от 12 до 15 юли в зала „Орловец“ в Габрово.

Съперници на нашите ще бъдат Хърватия, Финландия и Франция, като за финалите в Анкара се класират първите два отбора, което дава големи шансове на националките ни да бъдат сред най-добрите европейски тимове в Турция.

Първият лагер на младите волейболистки ще стартира днес във Велинград, където състезателките, водени от казанлъчанина Радослав Бакърджиев ще останат две седмици. След това нашите заминават за Габрово, където ще тренират до началото на европейската квалификация.В тима е и казанлъчанката Веселина Григорова,а Деко Григоров от „Казанлък Волей“ бе в официалната делегация на „младите лъвици“.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram