Над 250 деца бягаха за здраве

Шест казанлъшки училища и лекоатлетите на клуб „Пендарева“ стартираха в традиционната вече за клуба и Община Казанлък 11-та поред щафета в парк „Розариум“. Инициативата е на треньорката Петя Пендарева, а целта е да бъде популяризиран спортът лека атлетика в училищата на територията на Община Казанлък. Независимо от състезателния характер на проявата, накрая всички получиха подаръци – торти с формата на медали.

С първи места при девойките и момчетата 5-6 клас са възпитаниците на Профилираната ПМГ „Никола Обрешков“. В групата 7-8 клас момичета и момчета победители в щафетното бягане станаха учениците на ОУ „Мати Болгария“.

Математиците на Казанлък печелят първите места при девойките 9-10 клас и 11-12 клас, и при юношите 9-10 клас. Най-бързи сред зрелостниците бяха представителите на СКА „Пендарева“.

Благодаря на всички учители, които подкрепиха за поредна година спортното начинание на нашия клуб, доказвайки че леката атлетика ще продължава бъде предпочитан спорт за децата на Казанлък. Вярвам, че ще продължим да излъчваме шампионите на България в леката атлетика, уверена е Петя Пендарева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram