Награди за всички участници в „Купа Роза“

Тимът на „Казанлък“ остана четвърти в традиционния за клуба турнир „Купа Роза 2018“, след загуба от „Раковски“ Димитровград с 3:1 (12:25, 25:22, 10:25, 22:25) в последния кръг, кото се игра днес.

Носителите на Купата са възпитаничките на Петър Дочев от ВК „Берое“, които победиха състава на „Левски“ София с 3:1 (20:25, 25:9, 25:13, 25:8). С три поредни победи „Зелено-белите“ спечелиха тазгодишната надпревара за отбори – съперници в женското първенство. Двубоите в спортната зала на казанлъчанки днес проследи и президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров.

В награждаването участваха президентът на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров, изпълнителният директор Деко Григоров и старши експертът спортни дейности и материална база към Община Казанлък Донка Павлова.

Старши-треньорът на „Казанлък“ Диян Боюклев поздрави победителките от „Берое“ и прогнозира сериозни успехи за тима в новия шампионат. Дамското първенство стартира в първата седмица на ноември, а казанлъчанки ще гостуват в София на „Славия“. „Ще бъде тежко гостуване, тъй като столичанки се подсигуриха с опитни състезателки и националки, като тази година летвата е вдигната доста нависоко и пред останалите отбори. Единствено „Перун“ Варна, който е нов отбор, не може да предложи по-добра селекция, коментира Боюклиев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram