Монир вече бележи голове и за Палестина

/Пресс ТВ/ Футболистът, който е откритие на казанлъшката футболна школа – Монир Ал Бадарин, успя да се разпише и за младежкия национален отбор на Палестина. Халфът на „Ботев“ Пловдив бе повикан във формацията до 20 години за турнира Араб Къп, който се провежда в Саудитска Арабия. Тимът му е в група с отборите на Судан и Мароко. Първата среща на Палестина бе на 25 юли и се игра на стадион „Принц Султан бин Абдул Азиз“ в Абха срещу състава на Судан. Вторият двубой е срещу Мароко три дни по-късно в Дамак.

Братът на Монир – Джамал, който пък играе за тима на Казанлък, също облече екипа на националния отбор на Палестина до 20 години на турнира. Братята добиват право да се състезават за Палестина заради баща им, който е с произход от тази страна. Джамал играе като защитник или дефанзивен халф, а Монир е офанзивен полузащитник. Той се представя най-добре като ляво крило, а в последната година е все по-често използван и от старши треньора на мъжкия отбор на „Ботев“ (Пловдив) Азрудин Валентич.

Монир започва да тренира футбол от най-ранна детска възраст в Казанлък. Първите си по-сериозни стъпки в спорта прави именно в местния „Розова долина“. Още тогава треньорът Боян Стоянов забелязва превъзходните му качества, а „Берое“ първи инвестира в неговата кариера. Следва преминаване в ДЮШ на старозагорци, където казанлъчанинът изкарва четири години. Следващите 12 месеца халфът играе в „Спартак“ (Плевен). От зимата на 2021 година е привлечен в „Ботев“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram