„Златен“ дебют за момчетата на „Brothers GYM“

Четири медала от Републиканското първенство по ММА при подрастващите спечелиха днес възпитаниците на най-новия казанлъшки спортен клуб „Brothers GYM“, в който работят като треньори едни от най-успешните ни състезатели Дориан Дерменджиев и Тенчо Караенев. Отличията са първи за клуба.

Петър Георгиев стартира с победа, а в следваща среща завоюва златото в категория момчета до 48кг. В категория кадети, до 62 кг., Теодор Марков и Александър Георгиев стигнаха до финал, който беше отигран чрез жребий вместо ММА мач, поради това, че освен съотборници са и приятели. Изтеглилият „тура“ (златният медал) беше за Теодор, а среброто остана за Александър.

Тео стигна до финал след 3 категорични победи, 2 от които с прилагане на ключ и предаване от страна на опонента, обясни треньорът му Дориан Дерменджиев. Алекс достигна финала отново чрез 3 спечелени мача, единият от които с технически нокаут. Последен бе финалът на Али Муртев в категория юноши, до 61,2, до който той достигна след 3 спечелени срещи – една, от които с нокаут. На него той отстъпи срещу опонентът си след спорно съдийско решение за равенство и последвал 4-ти рунд.

Държавното първенство по ММА всички възрастови групи се проведе на 11 и 12 септември в Ямбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram