Много медали носят гимнастичките от държавното по масов спорт и международен турнир

Държавното първенство – Масов спорт по художествена гимнастика се проведе на 18 юни в Пловдив с участие на над 1650 гимнастички от цялата страна. СКХГ „Розова Долина“ се представи с четири композиции в различни възрасти и категории.

Златни медали спечелиха най-малките гимнастички “Бамбини” със своята композиция “Празничен ден“. Момичетата от отбор “Екарте”, с треньор Милена Калайджиева, изиграха танц “Ритъм в сърцето” , а отбор “Весела група”, воден от Мариана Ламбова, представиха композицията ”Веселие” И двата състава бяха наградени със сребърни медали.

Девойките от 3-та възрастова група с композицията “Фламенко” спечелиха златни медали.

Последна проверка преди Държавно първенство – Ансамбли Б категория бе участието на клуба “Розова Долина” на международен турнир „СПАРТАК“- Пловдив.

Шампионки и златни медалистки станаха момичета от ансамбли ДМВ: Валентина Карацанова и Божидара Деребеева за съчетание с обръчи и двойка Жени: Виктория Паскова и Магдалена Петкова, за съчетание с топка и лента. Двойка ДМВ, в състав Селин Каларева и Симона Далиева, стана пета за съчетание с обръчи.

Момичетата от ДСВ допуснаха грешки, но се наредиха до стълбички в почетната осмица. Трио ДСВ в състав: Николета Иванова, Катерина Христова и Александра Арсова, за съчетанието си с бухалки се класира с четвърто място. Триото на девойки старша възраст – Никол Братованова, Елеонора Буковска и Стефани Маринова със съчетание с бухалки зае осмо място.

Следващото състезание за грациите от Казанлък е във Велико Търново, в края на седмицата, когато ще се проведе държавното първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram