Медали за казанлъшките катерачи от състезание в Стара Загора

Представители на клубовете „Селт“ и АТК „Казанлък“ се завърнаха с медали от Купа „Стара Загора“по спортно катерене, дисциплини „трудност“ и „скорост“. Организатор на проявата бе АК „Железник“, БФКА и Община Стара Загора. От седемте участника на КЕС „Селт“ с най-успешно представяне е Васил Цветков от 4-ма участника при най-големите, 19 годишни, с две първи места в дисциплините. Второ място за Йоанна Недялкова на „трудността“ до 11-годишни момичета и седмо място за нея в дисциплината „скорост“от 13 участнички. В същата възрастова група при момчетата Иван Бонев стана трети на „трудност“ и 10-ти на „скорост“, а дебютантът Георги Лалев е с 8-мо и 9-то място от 14 деца.

До13 години момчета успешно представяне и за Стоян Петров с трето място от 13 състезатели на „трудност“ и четвърто в другата дисциплина. Момичета до 13 години – две шести места за Виктория Христозова, 8-мо и 9-то за Лидия Колева от „Селт“.

Тимът на Никола Недедялков  зае трето място в класирането на отборите, следван от АТК „Казанлък“ от общо 13 клуба с участници за Купата.

С първи места до 7 годишните момичета са две от възпитаничките на АТК „Казанлък“. Начело на класирането на „трудност“ е Деляна Славова, следвана от Радина Димитрова. Малката Радина пък поведе в дисциплината „скорост“, а Деляна остана с второто място. Габриела Денева има 4-то и 5-то място от състезанието при най-малките. С две пети места е Полина Димитрова.

97 състезатели от цялата страна си дадоха среща в града на липите презпочивните дни.

Следващата дата за катерачите в календара е на 31 май – 1 юни в Калифарево – държавно първенство по боулдър за мъже и жени и боулдър деца.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram