Мартин отново е на почетната стълбичка, загрява за Обиколката

Казанлъчанинът Мартин Папанов, състезател на френския отбор “Martigues Sport Cyclisme“, записа убедителна победа в критериума за Купа Долчини в Дупница (5 юли). В силна конкуренция на още над 40 състезатели някогашният шампион на „Лястовица“ финишира като победител при мъже елит. Ден по-рано, на Паничище, в общия старт с дължина 110 км. , съотборникът му Thomas Metge се класира 8-ми. „Работихме за него, не успяхме да се класираме на почетната стълбичка, но отново имаше отборна игра“, разказа Мартин.

В състезанията от веригата през почивните дни участваха няколко негови съотборници от различни националности. “Martigues Sport Cyclisme“, воден от Пламен Митов, загрява за участие в предстоящата Международна колоездачна обиколка на България.

67-то издание на Обиколката се очаква да стартира на 27 юли в София и да премине през още 10 града в България в рамките на пет етапа.

След 9 юли Мартин Папанов ще се присъедини към съотборниците си, които са в Банско и в планински условия провеждат своята подготовка в очакване на следващото състезание – „По стъпките на Римляните“, отново за Купа Долчини. То ще се проведе на 25 и 26 юли.

Четирима са българите, каращи за френския тим – Йордан Андреев, който е шампион на България при мъже елит), Мартин Папанов, с титлата за мъже до 23 години, Венци Венков и Радослав Константинов, който преди година победи в Обиколката на Камерун.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram