„Марица“ и „Казанлък“ оглавиха турнира на Скаут лигата за момичета 2002/2003 г.

Отборът на Казанлък стана втори след финалните двубои на турнира на Скаут лигата за момичета, родени 2002/2003 г. на регион „Странджа“. Възпитаничките на треньорката Миглена Стрезова стартираха с две победи от по 3:0 срещу отборите на „Раковски“ Димитровград и „Арда“ Кърджали“, но не успяха да се наложат в мача срещу „Марица“ Пловдив. След 1:3  за пловдивчанки казанлъшкият тим завърши на второто място в поток В на региона, а три от момичетата на отбора вече получиха повиквателни за националния отбор на кадетките, които от днес се събират на подготвителен лагер в Казанлък.

Дебют като селекционер на тима ще направи наставникът на жените на „Казанлък Волей-Багира“ Страхил Балов, а негов помощник е Диан Боюклиев. Кондиционният треньор Владислав Ганчев и статистикът Краси Кънев допълват щаба на националния тим, който ще се събира в зала „Багира“ за предстоящата европейска квалификация в София от 11 до 15 януари.

В националния отбор бяха повикани трите казанлъчанки от школата на клуба – Пламена Кораменова, Елизабет Георгиева и Мария Кривошийска.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram