„Лястовиците“ с много призови места на „Купа Долчини“ в София

Колоездачите на „Лястовица“ заеха челни позиции в организираното състезание с международно участие – критериум за Купа Долчини. За втора поредна година любителите на велосипедния спорт се събраха в обновения наскоро от Столична община Западен парк, където отново се организираха редица състезания, интересни надпревари и активности.

Най-голям успех за отбора на казанлъчани извоюва Кевин Хаджиев при юношите до 17 г., изкачвайки се на първото място. Сребърен медал при U15 заслужи Николай Лазаров. Малко не достигна на Преслав Кожухаров да заеме третото място в тази възрастова група при юношите. Второ място при Мастерс и за Николай Колев от отбора на „лястовиците“. Станислав Узунчев зае четвъртата позиция при U19.

Празникът бе иницииран миналото лято по инициатива на програмата на „София – европейска столица на спорта“ и „Doltcini Pro Team“, като и дебютното, и второто издание преминаха при огромен интерес. В проявата можеха да участват всички лицензирани състезатели и любители, като дължината на една обиколка бе 950 м.

Тази година във велопразника участваха и състезатели от Северна Македония. Част от най-добрите български тимове и колоездачи също застанаха на старта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram