Любо и Христо летят за Йордания с националите

Двамата казанлъчани – братята Любомир и Христо Богданови от клуб „Кентавър“, са в националния отбор на България по олимпийско таекуондо, който замина на подготвителен лагер в Аман (Йордания), преди световното първенство. То ще се проведе в Баку в края на месец май. Водените от треньорите Фарзад Золхадри и Владимир Далаклиев състезатели ще останат на лагер две седмици, а заедно с тях ще тренират най-добрите таекуондисти на Мароко, Ирландия, Бразилия и домакините от Йордания. След това националите ще продължат с подготовката си в „Спорт Палас“, от където заминават за последния си лагер в Баку. Най-добрите ни атлети ще тренират заедно с представители на Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан.

Президентът на родната федерация Слави Бинев също ще присъства в Йордания по покана на йорданската федерация. Там той ще проведе серия от важни срещи, след което заминава на работна визита в Китай. От там Бинев ще се присъедини директно за началото на Световното първенство.

Ето и всички национални състезатели:

Габриела Кацарова, Александра Георгиева, Селен Гюндюз, Мартина Атанасова, Християн Георгиев, Любомир Богданов, Христо Богданов, Митко Джорджев и Калоян Бинев.

Ст. Треньор Фарзад Золхадри, треньор Владимир Далаклиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram