КСТ „Роза“ с медал от силен Международен турнир

Въпреки краткосрочното си отсъствие от паркета, поради травмата на Симона Семова, една от най-перспективните танцови двойки на КСТ „Роза“ успя да завоюва медал от оспорвания международен турнир, на който Ямбол бе домакин през почивните дни. Със сребро в „стандартните танци“ при юношите младша възраст са чаровните Калоян Бялков и Симона Семова. Състезатели от 18 държави се включиха в надпреварата, която има ранга на открито световно първенство, заради многото участници. Другите две двойки на казанлъшкия клуб с треньори Петър и Ваня Радеви също стигнаха до финалите на международния турнир. Стоян Петров и Десислава Тенева са с четвърто място на „стандарт“ юноши-старша възраст, а Иван Томов -Румина Курдова играха на четвъртфинал при младежи „латина“. Последната танцова двойка е с 4-то място в Откритият държавен турнир „Диана къп“ в Ямбол. Надпреварата бе от спортния календар на родната федерация по спортни танци – кръг от националното първенство на България.
Както преди седмица на открития турнир в Сливен, сега в Ямбол, отново много силно се представиха по-малките танцови двойки на клуб „Роза“. В клас 13Д Радостин Николов и Десислава Иванова са пети и в двете категории – стандартни и латино-американски танци.
При 11-годишните, Б клас, с четвърто място е двойката Павел Пинтев и Йоанна Велева. Ерик Милев и Паулина Танева – при предсъстезателните двойки са с второ място от Открития турнир.
Следващата изява за танцовите дуети от КСТ „Роза“ е на 16 ноември в Казанлък – Отново Открит турнир, организиран от Клуб „Киара -Н“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram