„Кралете на Долината“ станаха втори в турнир по стрийтбол

Отборът на баскетболния казанлъшки клуб “Кралете на Долината“ се класира втори на Streetball – The Kings’Tournament, който се проведе в Плевен на 24 юни.

Малко не достигна на „Кралете“ за златото на турнира. Въпреки достойното им представяне на финала не успяха да стигнат първи до 21 точки и бяха изпреварени от „Правец“ с краен резултат 18:21. От клуба съобщават и за спечелени индивидуални награди. Иван Господинов взе купата в конкурса по тройки, а Фурууа Брендакс бе определен за № 1 в забивките.

„Кралете на Долината“ завършиха участието си в сезона на регион Юг на Българската баскетболна лига Б група с бронзови медали, а през новия сезон ще следим тяхното представяне в А групата.

Ето и отборите за новия сезон, които ще са конкурентни на казанлъшкия тим:

ББЛ А група

Юг: Локомотив Пловдив, Пловдив Мамбас, Хасково, 3.6.9 Баскетболен клуб, Академик Пловдив, Хебър, Кралете на долината

Общо 77 отбора ще има в първенствата на Българска баскетболна лига при мъжете за сезон 2023/2024. Това стана ясно след изтичането на крайния срок за потвърждаване на участието.

Първоначално 100 тима подадоха своите заявки, като до 20 юни те трябваше да заплатят и своите депозити, за да са сигурни местата им в шампионатите, но 23 от тях не го сториха в уреченото време.

Повечето от миналогодишните участници в първенствата ще имат отбори и през този сезон, като впечатление прави отсъствието на Правец и Дунав Русе, както и включването на някои нови тимове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram