Кореец от Световната таекуондо централа ще води изпитите за колани в Казанлък

Майсторът на спорта и носител на VI-ти Kukkiwon Dan Парк Санг Хюн ще посети Казанлък по време на семинара и изпита за техническа степен, който ще се проведе тук на 3 февруари, съобщават от Федерацията по таекуондо WTF.

Парк Санг Хюн е член на световната федерация по Таекуондо и националния отбор на Южна Корея, бе треньор и на националния отбор по Таекуондо в България. Той е единственият Dispatch Master на Световната Таекуондо Централа – Kukkiwon за България. Изпитите ще се проведат стриктно, съгласно изискванията на Kukkiwon, за което ще следи майстор Парк, се казва в съобщението на Федерацията до клубовете.

Всички, успешно положили изпита за техническа степен ще получат сертификати издадени от Българска федерация по Таекуондо – стил ВТФ, по всички изисквания и стандарти на Kukkiwon, валидни в цял свят.

Участниците ще бъдат подложени на същите изпитания, на каквито се подлагат изпитваните в Корея, с което България ще се нареди по стандарт и качество до родината на Таекуондо. Изпитът ще се състои в зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram