Колоездачна купа „Шипка“ излъчи своите победители

В навечерието на Успение Богородично, национална купа „Шипка“ – критериум по колоездене, събра в Долината близо 98 колоездачи от 14 колоездачни клуба от цялата страна. Състезанието е включено в календара на БФК, а красивият площад се изпълни с много млади състезатели, напомняйки за времената, когато този спорт ни караше да се гордеем с местните ни представители, прославили ни както в България, така и по света. За спортната проява бяха осигурени купи, медали и парични премии, благодарение на местни спонсори.

С най-успешно представяне от казанлъшките участници са „лястовиците“ Кевин Хаджиев и Петър Матеев, окупирали първите две места при момчетата старша възраст. Със сребро при девойките младша е Тодора Матеева, а Стоян Стойчев („КК „Лястовица“) завърши с четвърто място при юношите.

Носители на Купа „Шипка“ за 2021 в съответните групи са Кевин Хаджиев (Казанлък), Илиян Стоянов (Стара Загора), Мартина Младенова (Троян), Дария Денкова (КК“Долчини“), Радостин Златев (Пловдив) и Елица Ючорманска ( КК“Долчини“).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram