Колоездачен клуб „Лястовица“с купа и медали от ДЛОШ при момчетата

В събота и неделя отборът на КК ”Лястовица-1905”- момчета взе участие в ДЛОШ шосе – момчета и момичета, купа „Благой Анчев“, колодрум „Свобода” гр. Пазарджик.

В първия ден отборът на КК ”Лястовица-1905” – Виктор Василев, Георги Георгиев, Данаил Иванов, Иван Ангелов, Иван Милчев, Николай Лазаров, Павел Димитров и Преслав Кожухаров се състезаваха в дисциплините 200 м летящ старт, 1000 м индивидуално преследване и отборен спринт.

В първата дисциплина Павел Димитров е шести, а в 1000 м индивидуално преследване е на пето място.

Отборът на Казанлък е със заслужено първо място в дисциплината Отборен спринт /италианско преследване/. Купата на шампионата и златните медали заслужиха Павел Димитров, Георги Георгиев и Данаил Иванов.

Във втория ден на шампионата Георги Георгиев стана втори на 500 метра. В отборното класиране отборът на КК”Лястовица-1905” е победител. В другата дисциплина – 2000 м отборно преследване Павел Димитров, Георги Георгиев, Николай Лазаров и Данаил Иванов взеха бронзовите медали. На Скрач – 5000 метра „лястовиците“ са втори отборно.

От клуба благодарят на Община Казанлък, че все още е възможно да се провеждат тренировки на Градския колодрум, под ръководството на треньора Иван Карапетров.

„Лястовиците“ се представиха отлично и спечелиха медали в началото на юли и в колоездачната Купа „Долчини”2022, включваща Изкачване на Витоша и колокритериум „Западен парк“.

В категорията на юноши младша възраст Кевин Хаджиев, въпреки спуканата гума на последните обиколки, се пребори за второто място в критериума, а Калоян Папазов успя да влезе в топ 10.

За първото място при Мастърс се пребори Николай Йовчев. В категорията Любители до 19 години, седемгодишната Василена Ангелова при първото си представяне зае заслужено второ място.

В проливен дъжд премина изкачването на Витоша, участие и много добро представяне при Юноши младша възраст Кевин Хаджиев и Калоян Папазов, съответно 6 и 8 място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Колоездачен клуб „Лястовица“с купа и медали от ДЛОШ при момчетата

  1. Тези деца са герои, че при това състояние на казанлъшкия колодрум успяват да се подготвят и спечелят някои призови места. Намирам, че така наречената от тях “ благодарност към общината, че все още могат да тренират на градския колодрум“ е своеобразна иронична шега.

Comments are closed.