Кметът на Казанлък поздрави Цветан Стоянов за световната му титла от училищното първенство

 

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова изпрати поздравителен адрес до Цветан Стоянов – казанлъшкото момче, което доказа, че е най-добрият млад шахматист, побеждавайки в Световното състезание за ученици  до 9-годишна възраст. Той убедително спечели златния медал и за пореден пък показа високата си класа. В своето поздравление до Цветан Стоянов кметът Глина Стоянова казва: „Този успех зарадва не само мен, но и всички казанлъчани, които следят твоите изяви и се гордеят с  невероятните ти постижения. Златният медал, които извоюва на престижното състезание в Гърция, е поредното доказателство за твоята борбеност и упоритост, за всеотдайността  на твоите родители и за огромния талант, който притежаваш.

            Зная, че пътят към върха е труден, изпълнен е с много усилия, но ти доказа, че си номер едно и съм убедена, че  винаги ще бъдеш първи сред най-добрите в света. Имаш нашата подкрепа и благодарност за радостта, която ни носят твоите успехи“

            Още един емблематичен казанлъшки спортист – ултрамаратонецът Ради Милев, се завръща с победи от международно състезание. Това е престижното 6-дневно бягане, провело се в Унгария. Според получената от там информация, Ради Милев поставя световен рекорд и абсолютен национален рекорд  на  6-дневно бягане. В това състезание казанлъчанинът постига още 4 рекорда за България – на 12, 24 и 48 часа и на 6-дневно бягане във своята възрастова група. С тези постижения може да се каже, че Ради Милев направи своята заявка за Деня на предизвикателството, който се чества на 17 май.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram