Клуб „Роза“ с медали и купи от елитен международен турнир!

Истински фурор сътвориха казанлъчани в началото на летните турнири край морето.В Държавното първенство – 1 ранг в Албена пред погледите на съдии от 15 европейски държави Николай Ламбов и Габриела Инджова от Клуб по спортни танци „Роза”/Казанлък/ на два пъти се качваха на почетната стълбичка.При деца до 9 години на „латина” са вицешампиони от 17 дуета от 12 клуба и шампиони на „стандарт” от 15 двойки от 12 тима.Бронз спечелиха и най-титулуваната ни двойка Атанас Русев и Симона Янева  при младежи в „стандартните танци” сред 17 двойки от 13 центрове на хармонията и грацията.9 тандема от 7 клуба се впуснаха в „битката” за медалите при до 21 годишните на „стандарт”,а вицешампони след  финала на подиума са Русев и Янева от „Роза”/Казанлък/.Във втория ден от проявата Ламбов и Инджова са шампиони от 15 двойки и 10 клуба при децата до 9 години,а Русев и Янева отново от Казанлък са със сребро сред 20 двойки от 16 центрове на танца. На 26, 27, 28 и 29 юни черноморският курорт „Албена“ ще бъде домакин на Държавното първенство I ранг и Международния турнир по спортни танци.Радващото за всички почитатели на този красив спорт е фактът, че след кратко прекъсване най-силният Международен турнир, провеждан у нас – „WDSF INTERNATIONAL OPEN 2013”, се завръща отново в календара на богатия на състезания спортен календар на Българска федерация.
В продължение на още  поне два дни състезатели от различни държави ще премерят сили на танцовия подиум в спортната зала на к.к. „Албена“, които ще бъдат оценявани от Международна съдийска комисия от 15 държави
. До момента заявка за участие са подали над 250 танцови двойки от страната и чужбина, а призьорите в отделните групи ще бъдат наградени с купи, медали, грамоти и предметни награди! 

Сред претендентите за спечелване на титлата „Държавен Шампион“ за 2013 г. и победители в WDSF INTERNATIONAL OPEN 2013 ще се съревновава и един от най-титулуваните ни танцови дуети Салваторе Тодаро и Виолета Янева, които са сред водещите двойки в световната ранглиста при състезатели над 19 г. – Стандартни танци.

Успоредно с Държавното първенство ще се проведат и семинари за треньори и съдии.

 Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram