„Квартет” от Казанлък – велошампиони край София!

Държавното индивидуално и отборно първенство по планинско колоездене, дисциплина „крос-кънтри маратон (XCM) -купа“Мургаш“ бе в гр. Бухово, област Софийска със старт –финал пред кметството-до връх „Мургаш“- село Потоп и обратно. Организатори на последния старт за годината в маратона бяха велоклуб „Мамут“ и „МаксБайк“. Национален шампион с два златни медала отново стана казанлъчанинът Тодор Ангелов, който е отборен и индивидуален лидер на България. Над 40 мъже „въртяха педали“ и по „маратонското трасе“ от 60,6 км.с денивилация 2500 метра и по алтернативен (кратък) маршрут. „Всеки, който се страхува да премине цялото маратонско трасе, може да се запише в категорията „hobby sport“ гласеше Наредбата за купа“Мургаш’2012″. Трасето за „hobby sport“ категорията имаше само изкачване до връх „Мургаш“, след което спускане между селата Чурек и Потоп, и оттам по най-прекия път към Бухово. Дължината на този маршрут бе 44км. Юношите младша възраст караха единствено „hobby sport“ маршрута.

„Взех два медала, но бе адски трудно за всички. Първи извън класирането е белгиецът Клепе, а голяма част от „колобегачите“ се обезводнихме,някои с мускулни спазми и контузии. Аз съм шампион на България в личен план и с КК“Алекси Николов“/Варна/“, коментира националът от Казанлък – Тодор Ангелов, който преодоля планинското и пресечено трасе за малко повече от 3,30 часа. Национален шампион в екстремния „маратон“ е друг казанлъшки талант/за младежи до 23 години/- Александър Алексиев и вицешампион при мъжете с време – близо 3 часа и 50 минути. Спукана гума по „тежкото“ и неравно екстремно трасе лиши младежкия национал от титла при мъжете. Друг талант на „Лястовица’1905″/Казанлък/ – Десислав Неделчев – е със сребро до 23 годишните. Иван Мухтаров от „казанлъшките лястовици“ е републикански шампион при юношите младша възраст на краткото трасе от 44км. На идентичния „хоби спорт маршрут“ при мъжете казанлъчанинът Мирослав Алексиев е шампион на България под връх „Мургаш“ в Бухово край столицата.

На 27 и 28 октомври 2012 година/събота и неделя/ в околностите на гр. Казанлък ще се проведе двудневно състезание по планинско колоездене „Велорали Riders Attack“, което си е своеобразен финал за „байкарите“ в „крос-кънтри“ .

Маршрутът за първия ден е разположен в Стара Планина и е с приблизителна дължина 40 км. и положителна денивелация от 1000 метра-по трасе парк „Тюлбето“- селата Долно и Горно Изворово-връх „Бедек“ – Енина-„Полигона“ до „Тюлбето“. Трасето за „ден 2″ е разположено в Средна Гора, като е дълго 40 км. и има положителна денивелация от 800 метра – селата Бузовград – Средногорово – Горно Черковище – Бузовград.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram